Intranet voor organisaties en bedrijven

Een intranet is een afgeschermde digitale omgeving waar medewerkers van jouw bedrijf informatie kunnen lezen en plaatsen over het bedrijf. Informatie die alleen interessant en toegankelijk is voor de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan interne nieuwtjes, een kalender of een smoelenboek. Een intranet kan ingezet worden als kennisbank, zo kunnen medewerkers snel bij vertrouwelijke documenten of formulieren.

Een intranet ziet er uit als een website en het werkt hetzelfde. Kern van een intranet is dat bepaalde informatie alleen toegankelijk is voor bezoekers die toestemming hebben om de specifieke inhoud te bekijken. Een intranetgebruiker identificeert zich door in te loggen, daarmee is bekend wie de gebruiker is en wat zijn/haar rechten zijn. De medewerkers zijn in staat om op kantoor, thuis of welke locatie dan ook de informatie te benaderen en te gebruiken.

Er zijn vele toepassingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan gebruikers profielen die gebruikt kunnen worden om een smoelenboek mee te maken, waarbij elke medewerker zijn eigen profiel kan aanmaken en bewerken. Denk ook aan urenregistratie, een verlofmodule of evenementen beheer.

Wij specialiseren ons in websitebeheer en Content Management Systemen (CMS) voor beveiligde samenwerkingsprojecten en community's. We werken o.a. met het CMS Drupal en Wordpress. 

Op basis van de huisstijl van jouw bedrijf of een eigen ontwerp configureren we een website, die je daarna zelf kunt actualiseren met een blog, nieuws, of bijvoorbeeld podcasts en vodcasts. Je bepaalt zelf wie wat kan bekijken; een afgeschermd deel voor medewerkers of (vaste) klanten, vip's of eigenaren en een openbaar deel voor potentiële klanten of bezoekers.

We maken een basiswebsite inclusief hosting, die je vervolgens zelf kunt beheren. Wij regelen een dagelijkse back-up. Je krijgt een intranet met een responsive design, goede weergave op mobiel en tablet.

Groepen samenstellen
Je kunt eenvoudig groepen en teams samenstellen waar je diverse permissies aan kunt koppelen. In een groep kun je alles met elkaar delen, van activiteiten tot uitgebreide documenten. Maar ook discussies aangaan of samen schrijven aan teksten, zoals scenario's en artikelen of een logboek bijhouden.

Document management
Deel documenten en bestanden, bijvoorbeeld pdf of mp3 en maak informatie op één centrale plek toegankelijk.

Datasheets
Je kunt gebruik maken van een excel-achtige omgeving waarin datasets kunnen worden verzameld en geanalyseerd, ook kun je per project een begroting of een urenregistratie bijhouden.

Agenda
Een centrale agenda of per groep om bijzondere dagen of evenementen in te zetten. De agenda kan gekoppeld worden aan andere agenda’s d.m.v. Ical.

Nieuws en blogs
Werknemers kunnen hun activiteiten of nieuws direct delen met de rest van jouw organisatie. 

Projecten
Je kunt projectgroepen aanmaken en het bijhouden en de taakverdeling per project regelen via een takensysteem. Zo kun je goed bijhouden wat de status is van je projecten en alle losse taken.

Notificatie
Via een e-mail notificatiesysteem kunnen de deelnemers van projecten elkaar op de hoogte houden van de voortgang. Zo kan een notificatie gestuurd worden wanneer nieuwe inhoud is aangemaakt of wanneer bestaande inhoud is bijgewerkt.

Beveiligde toegang
Toegang tot de website kan via een VPN verbinding worden geconfigureerd en met Twee Factor Authenticatie kan een extra identiteitscontrole plaatsvinden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek.